Over ons

Over Smashing Velsen

Geweldig en fantastisch zijn beide vertalingen van het engelse smashing. Geweldig en fantastisch zijn ook twee woorden die ons voor ogen stonden toen in 1996 Smashing Velsen '96 werd opgericht. Al sinds jaren bestonden er in Velsen 2 grote volleybalverenigingen naast elkaar. Verenigingen die elkaar bestreden in onderlinge wedstrijden en die samenwerkten als dat noodzakelijk was. De trainingen en wedstrijden werden in dezelfde sporthal afgewerkt. SBIJ-volleybal, met rood en wit als clubkleuren was een onderdeel van de Omni-vereniging SBIJ en VCIJ in het oranje en zwart was een zelfstandige volleybalvereniging. In 1995 kwamen beide besturen tot het inzicht, dat het voor de ontwikkeling van het volleybal in Velsen beter zou zijn als de verenigingen de samenwerking nog verder zouden aanhalen. Al gauw werd besloten, dat het zelfs tot een fusie moest komen. In 1996 was het zover. Smashing Velsen '96 werd opgericht. De clubkleuren werden, hoe kan het in Velsen ook anders, geel en blauw. Geweldig en fantastisch is het resultaat dat heden ten dage nog steeds zichtbaar is in Velsen en omstreken.

Klaas Prins (oud voorzitter Smashing Velsen 96)

 

Onze doelgroepen

  • Mini's (6 tot 12 jaar), wekelijkse training en regelmatig spelen van toernooien, ervaren train(st)ers op maandag in IJmuiden.
  • Jeugd (12 tot 18 jaar), wekelijkse trainingen en in het seizoen bijna wekelijks een competitiewedstrijd. Trainingen op maandag, dinsdag en/of donderdag.
  • Senioren competitie, wekelijkse trainingen en in het seizoen bijna wekelijks een competitiewedstrijd. Trainingen op dinsdag en/of donderdag.
  • Senioren recreanten, van beginners tot ervaren rotten! Op maandag, dinsdag en donderdag.

 

Samenwerkingsverbanden

De verenging werkt ook samen met andere sportieve partners op het gebied van volleybal in bijvoorbeeld de gemeente Velsen. Daarnaast wil de vereniging de sport volleybal in de breedte promoten en daarbij heeft het ook aandacht voor de ondersteuning van vrijwilligers en leden.

  • Het jaarlijkse basisscholentoernooi in de herfstvakantie (Gemeente Velsen)
  • De jeugdsportpas (Gemeente Velsen)
  • Clinics scholen en naschoolse opvang
Copyright © 1996-2023 Smashingvelsen.nl
Privacy statement