Trainers

De ervaren kenners

Bij Smashing hebben we trainers die verschillende teams trainen om ervoor zorgen dat de volleybalvaardigheden van onze spelers worden ontwikkeld, van mini’s tot senioren. Onze trainers zijn ervaren kenners op verschillende niveaus en zorgen ervoor dat elk team op juiste begeleiding en instructie krijgt om zich op hun eigen manier te kunnen ontwikkelen.

 Ze zijn enthousiast en passievol in het helpen van onze spelers om hun volledige potentie te bereiken, ongeacht hun leeftijd of vaardigheidsniveau. Of je nu net begint bij de mini’s of al jaren speelt bij de senioren, onze trainers staan klaar om je te ondersteunen en te begeleiden tijdens je volleybalreis.

Onze Trainers

André Kamphof

Trainer Recreanten 4

Sinds de oprichting in 1996 als speler en al snel ook trainer bij Smashing Velsen ’96.

Ik hou van het spel volleybal en wil graag mijn enthousiasme voor dit spel overdragen. Door mijn werk als gymleraar en hobby volleybal al jong begonnen als trainer, waarvan de laatste jaren bij Recreanten 4.

Nog altijd vind ik plezier in combinatie met bewegen het belangrijkst dat er is.

Eline

Trainer MC1 & Heren 1

Mijn naam is Eline. Ik ben inmiddels al ruim 20 jaar lid van Smashing Velsen ‘96. Ik ben ooit begonnen bij de mini’s en speel inmiddels in de Dames-competitie. Als jeugdspeler ben ik als hulptrainer bij Irene begonnen en inmiddels zelf hoofdtrainer geworden.

Bij mij ligt de focus in de training op veel individuele aandacht om zo iedereen op zijn eigen niveau uit te dagen en zoveel mogelijk techniek aan te leren. Ik wil graag uit iedere speler het maximale halen. 

Naast trainer kom je mij ook in vele andere functies in de vereniging tegen, onder andere als jeugdcoördinator en beachcoördinator.

Els Rill-Odijk

Trainer MA1

Altijd klaar voor een lach en een high-five, maakt elke training leuk en leerzaam.

Harry Baggen

Trainer Recreanten 2

Vanaf 1972 actief in het volleybal. Vanwege verhuizingen in meerdere Noord-Hollandse verenigingen gespeeld, waaronder destijds ook VCIJ promotieklasse. 

Als ondersteuning bij de trainingsactiviteiten, naast de A-licentie, ook sportmassage-opleiding gedaan. Training gegeven bij VCIJ aan dames-promotieklasse, herenteams en jongens A.

Nu actief als trainer van R(ecreanten) 3 op donderdag en speler bij R2 op dinsdag. Nog steeds met veel plezier. De donderdaggroep is enthousiast en laat, zowel technisch als in spel, nog steeds groei zien wat ook het spelplezier ten goede komt.

Want daar draait het natuurlijk om.

Irene Dijkstra

Trainer Mini's, MC1 & Recreanten 1

Mijn naam is Irene Dijkstra en speel in D2. Ik volleybal al vanaf mijn twaalfde en geef training vanaf mijn twintigste. Begonnen in Assen en vanaf 2002 in IJmuiden. Momenteel geef ik training aan de minigroep op woensdag en MC1 en Recreanten 1 op maandagavond. Naast trainster zit ik ook nog in de technische commissie.

Jan Uijtendaal

Trainer Recreanten 3

Mijn naam is Jan Uijtendaal. Vanaf 1975 actief in het volleybalspel.

Vanaf 1978 startte ik met mijn eerste trainingsgroep de aspiranten van Volleybal Club IJmuiden. Daarna Dames en Heren teams bij Smashing Velsen ’96. Tenslotte de laatste jaren de Recreanten. 

Mijn motto is met plezier zo goed mogelijk presteren. En met een lach en een traan het groepsgevoel versterken.

Jeroen Wijker

Trainer JC1

Als laatbloeier ben ik pas begonnen rond mijn 26e met volleybal. Na eerst zelf veel leren kwamen mijn eigen kids ook op volleybal bij de mini’s. Niet kort daarna vroeg ik die trainer of ik hem kon helpen en 8 jaar later geef ik nog steeds training.

Vooral met het zelf training geven en nadenken over het hoe en wat ben ik zelf ook beter gaan spelen. Nu probeer ik te kijken wat een team nodig heeft en daar steeds weer andere trainingen op te verzinnen om de trainingen leuk en divers te houden.

De VT2 (Volleybal Trainer) licentie op zak helpt ook zeker mee, heb daar veel van geleerd in opbouw van trainingen en ook het bijwonen van clinics om die certificering te behouden helpt mee met nieuwe inzichten in het aanleren van technieken en opbouwen van leuke trainingen.

Miranda Bus

Trainer Dames 2

Mijn naam is Miranda Bus. Ik volleybal zelf al bijna 30 jaar en geef ook al een heel aantal jaren training aan afwisselend jeugd en senioren. Ik vind het belangrijk om techniek en tactiek af te wisselen tijdens de trainingen. En bij mijn training wordt er hard gewerkt, maar ook veel plezier gemaakt. Samen maken we volleybal leuk!

Pieter Ouwerkerk

Trainer MB1

In 1990 ben ik bij Harambee in Enschede begonnen met volleyballen, als speler en ook heel snel als scheidsrechter. Daarna in mijn tijd bij Capelle (nu VCN) begonnen training geven aan de MB2. Sindsdien altijd training blijven geven aan verschillende teams.

Wat ik zo mooi vind aan volleybal? Het is een pure teamsport waarin je echt alles samen moet doen.

Wat ik mooi vind aan training geven? Twee dingen:

  1. Je kunt een team echt beter maken dan alleen een optelsom van de spelers.
  2. Als trainer kun je mensen helpen zichzelf te ontwikkelen, soms zelfs in meer dan alleen volleybal.

Als 1 van de 2 lukt ben ik heel blij, als allebei tegelijk lukt, sta ik super te genieten. Als je mij vrolijk gek ziet worden langs de kant, dan weet je waar het van komt.

Tim Notenboom

Trainer MA1 & MB1

Ik ben Tim, bij sommigen ook wel bekend als coach Timpie.

Ik ben ooit met volleybal begonnen met dank aan mijn opa. Nu zo’n 20 jaar later nog steeds razend enthousiast en zelfs met verschillende dingen voor de club bezig, waaronder training geven!

Het geweldige van training geven (en coachen) vind ik het collectieve doel waar je als team naartoe werkt. Er is niets mooiers dan bijvoorbeeld met een team kampioen worden na een jaar hard werken! Het zien groeien van leden en de hechte sociale contacten die gelegd worden vind ik iets heel moois om te zien. Met mijn kennis, luchtige omgang en het bevorderen van persoonlijke groei hoop ik zo het volleybal voor iedereen leuk te maken!

Wanda Zomerdijk

Trainer Dames 1

Ik ben Wanda. Ik volleybal al 20 jaar en ben nu 8 jaar trainer. In het dagelijks leven ben ik huisarts. Afgelopen jaren heb ik ook bij andere clubs training gegeven. Mijn doel is leren terwijl je plezier hebt. Op deze manier hoop ik dat mijn spelers weer andere mensen enthousiast maken voor volleybal.

Hulptrainers

Jeroen Schouten

Hulptrainer

Mijn naam is Jeroen Schouten en ik speel sinds 2008 volleybal. Eerst recreatief en een sinds een paar jaar competitie.

In 2023 ben ik gaan helpen bij de training van de jeugd, wat heel leuk is om te doen.

Ik vind het belangrijk dat er hard gewerkt wordt, maar het belangrijkste vind ik dat een ieder veel plezier heeft in zijn sport.

Susan Rietveld

Hulptrainer

Hii!!

Ik ben Susan. Ik ben 15 jaar oud, en ik zit nu al 10 jaar op volleybal. Toen ik 6 jaar werd, mocht ik een sport kiezen om te gaan doen.

Ik was er al heel snel uit dat dat volleybal zou worden. Ik begon bij de mini´s. Dat zijn kinderen van 6 tot 12 jaar. Daar geef ik nu dan ook samen met Irene al anderhalf jaar op maandagavond training.

Ik vind het heel leuk om de kinderen daar te zien groeien. Zowel in de lengte als op het gebied van volleybal 😉. Het is heel gezellig, en ik heb altijd weer zin om te gaan!

Zelf zit ik nu in de MB1. Wij spelen nu in de 2e klasse. Samen met mijn team ben ik nu al voor de derde keer kampioen, en nu zijn we druk aan het oefenen voor het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) en het Nederlands Top Toernooi.

Floor Wijker

Hulptrainer

Ik ben Floor Wijker. Ik ben 14 jaar en zit al op volleybal sinds m’n 6e. Ik ben sinds 2023 begonnen met het hulptrainen bij MC1 .

Ik ben op volleybal gegaan door m’n vader, Jeroen. Sindsdien is het een van m’n favoriete bezigheden. Zelf zit ik in D1.  En samen met een paar meiden uit mijn team en uit MB1 doe ik mee aan allemaal toernooien, een daarvan is het Holland Top toernooi. 

Ik leer heel veel en ik heb zelf ook door dat ik meer leer door zelf dingen uit te leggen aan de kinderen.  Het is altijd heel gezellig en leuk om de kinderen te zien groeien.  Het voelt goed om ze zo enthousiast te zien als iets eindelijk lukt en voor mezelf voelt het dan ook als een kleine overwinning.